Urządzenia i Akcesoria
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
25 g ząbków czosnku
-
20 g oleju
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm ukośne plastry
-
100 g krewetek, surowych, dużych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
100 g mątwy, oczyszczonej100 g krążków kalmara, surowych
-
20 g wina ryżowego
-
80 g selera naciowego bez łyka, przekrojonego wzdłuż, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min